Sposób przygotowania:
Naleśniki na maślance z truskawkami
1. Masło roztopić i wystudzić.
2. Do miski włożyć wszystkie składniki ciasta i zmiksować na gładkie ciasto. Ciasto powinno być o konsystencji śmietany
3. Odstawić ciasto na około 30 minut, aby "odpoczęło".
4. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki i posypujemy cukrem.
5. Patelnię smarujemy tłuszczem i smażymy z ciasta cienkie naleśniki.
6. Na każdy naleśnik nałożyć truskawki i złożyć w trójkąt.
2. Do miski włożyć wszystkie składniki ciasta i zmiksować na gładkie ciasto. Ciasto powinno być o konsystencji śmietany
3. Odstawić ciasto na około 30 minut, aby "odpoczęło".
4. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki i posypujemy cukrem.
5. Patelnię smarujemy tłuszczem i smażymy z ciasta cienkie naleśniki.
6. Na każdy naleśnik nałożyć truskawki i złożyć w trójkąt.