Sposób przygotowania:
Naleśniki z kozim serkiem, rabarbarem i owocamiEtap 1
Naleśniki: Jajka wbić do miski, roztrzepać. Wymieszać je z cukrem waniliowym, mlekiem i maślanką. Dodać mąkę i wymieszać tak, żeby nie było grudek. Ciasto odstawić na kilkanaście minut.
Etap 2
Następnie na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Na patelnię wylać porcję ciasta, rozlać na brzegi. Naleśniki smażyć na rumiano z obu stron.
Etap 3
Rabarbar oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić na rozgrzaną patelnię, zasypać cukrem. Podgrzewać, aż rabarbar zmięknie, a cukier się skarmelizuje.
Etap 4
Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić w ćwiartki. Borówki umyć. Banana obrać, pokroić w plasterki. Owoce dodać do rabarbaru, wymieszać, nie podgrzewać.
Etap 5
Na połowie każdego naleśnika rozsmarować po 1 łyżeczce serka, rozłożyć trochę rabarbaru z owocami.
Etap 6
Naleśniki złożyć na pół i jeszcze raz na pół - w trójkąty.