Sposób przygotowania:
Krucho-drożdżowe rogaliki z dżemem
Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową.
Drożdże kruszamy do miski. Dodajemy śmietanę i cukier, dokładnie mieszamy.
Odstawiamy na 10-15 minut w ciepłe miejsce.
Następnie dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto.
Ciasto dzielimy na 4 równe części następnie wałkujemy w koło i dzielimy na 6 trójkątów. Na każdy wykładamy łyżeczkę dżemu, zwijamy ruloniki i zwijamy w rogalik.
Blaszkę piekarnikową smarujemy masłem i posypujemy mąką, układamy rogaliki.
Pieczemy 30-35 minut w 185 stopniach.
Upieczone rogaliki posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego ;)
Drożdże kruszamy do miski. Dodajemy śmietanę i cukier, dokładnie mieszamy.
Odstawiamy na 10-15 minut w ciepłe miejsce.
Następnie dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto.
Ciasto dzielimy na 4 równe części następnie wałkujemy w koło i dzielimy na 6 trójkątów. Na każdy wykładamy łyżeczkę dżemu, zwijamy ruloniki i zwijamy w rogalik.
Blaszkę piekarnikową smarujemy masłem i posypujemy mąką, układamy rogaliki.
Pieczemy 30-35 minut w 185 stopniach.
Upieczone rogaliki posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego ;)
ciasteczka
biedroneczki
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2