Sposób przygotowania:
Placuszki na słodko z rabarbarem, kiwi i jogurtem
Do miseczki wlewamy szklankę wody albo mleka, wbijamy dwa jajka, dodajemy ugotowane siemię lniane, same ziarenka. Przesiewamy szklankę mąki pszennej, dodajemy szczyptę soli oraz łyżkę oleju słonecznikowego. Wszystko razem mieszamy, na koniec dodajemy młody, pokrojony rabarbar oraz łyżkę wcześniej namoczonych rodzynek.
Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
Robimy nadzienie:
Trzy bardzo dojrzałe owoce kiwi obieramy i kroimy w cząstki dodajemy pół jogurtu naturalnego oraz skórkę z mandarynek w syropie.
Nadzienie nakładamy na placuszki.
Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
Robimy nadzienie:
Trzy bardzo dojrzałe owoce kiwi obieramy i kroimy w cząstki dodajemy pół jogurtu naturalnego oraz skórkę z mandarynek w syropie.
Nadzienie nakładamy na placuszki.