Kraina Miodem Płynąc

Kraina Miodem Płynąc

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Naleśniki nadziane musem czekoladowym i bananami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Prosta i bardzo mączna propozycja, idealna zarówno na słodką kolację lub 'wypasione' śniadanie, czyli tradycyjne naleśniki, ale nadziane bananami oraz przepysznym musem czekoladowym na bazie kremówki i czekolady.

Naleśniki nadziane musem czekoladowym i bananami

Składniki:

Naleśniki nadziane musem czekoladowym i bananami

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki nadziane musem czekoladowym i bananami
Z mąki, jajka, cukru oraz szczypty soli wyrobić ciasto. Naleśniki smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym. Czekoladę mleczną roztopić w kąpieli wodnej i lekko ostudzić. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno i stopniowo dodawać przestudzoną czekoladę. Wymieszać całość, aż powstanie jednolity mus. Usmażone naleśniki złożyć w trójkąty, górną 'kieszonkę' nałożyć mus czekoladowy, a do dolnej włożyć plastry banana skropione sokiem z cytryny. Całość posypać kakao.