Sposób przygotowania:
Naleśniki owsiane z warzywami i buncemPrzygotowanie ciasta naleśnikowego
Do miski wlej wodę, dodaj szczyptę soli i jajo. Wsypuj mąkę mieszając do chwili, aż uzyskasz ciasto naleśnikowe. Na końcu dodaj błyskawiczne płatki owsiane, wymieszaj. Odstaw na pół godziny.
Smażenie naleśników
Usmaż naleśniki.
Układaj naleśniki na papierze, by odsączyć tłuszcz ze smażenia.
Przygotowanie farszu
Na niewielkiej ilości oleju zeszklij posiekaną cebulę. Zetrzyj lub pokrój drobno bunc.
Pokrój kapustę.
Dodaj kapustę do cebuli, dodaj zioła, przyprawy i przesmaż wszystko razem. Na końcu dodaj przecier jabłkowy i groszek. Po kilku minutach dodaj posiekany bunc, pietruszkę i koperek. Dopraw farsz do smaku ostatecznie.
Ułożenie dania na talerzach
Zetnij brzegi naleśników z dwóch stron po czym włóż farsz i zroluj. Ze ścinków zwiń ozdoby.
Udekoruj naleśniki koperkiem i skrawkami buncu.