Sposób przygotowania:
Naleśniki z płatkami, miodem i orzechami
Jajka ubij ze śmietaną, następnie dodaj roztopione i przestudzone masło, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki owsiane i sól. Wlej porcjami mleko i całość dokładnie zmiksuj. Dodaj płynny miód i wymieszaj. Ciasto odstaw na pół godziny, aby odpoczęło. Po tym czasie, jeśli się okaże, że ciasto zbyt mocno zgęstniało dolej trochę mleka lub wody. Ciasto ma mieć nieco bardziej gęstą konsystencję jak tradycyjne ciasto na naleśniki. Rozgrzaną patelnię posmaruj odrobiną masła klarowanego i smaż grube naleśniki, grubsze niż klasyczne naleśniki. Grubo pokruszone orzechy włoskie upraż na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Naleśniki podawaj polane płynnym miodem i posypane prażonymi orzechami włoskimi. *śmietanę kremówkę można zastąpić mlekiem i też naleśniki będą smaczne.
czekoladka_m
domix
anemon