Sposób przygotowania:
Sernik na zimno na szybko z truskawkami
Wsypać sernik na zimno z opakowania do pojemnika, wlać 400 ml zimnej maślanki truskawkowej i 200 ml zimnego mleka, mikserem na najwyższych obrotach miksować z 5 minut.
Pod koniec miksowania wsypać 1,5 szklanki opłukanych dojrzałych truskawek i wszystko zmiksować.
Tortownica 24 cm wyłożona folią spożywczą, do formy przełożyć sernik, wygładzić wierzch i do lodówki.
Galaretkę truskawkową wymieszać w 450 ml gorącej wody, wystudzić i zostawić do prawie stężenia w lodówce.
Pozostałe truskawki pokroić w plastry, rozłożyć na serniku i wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki na kilka godzin.
Pod koniec miksowania wsypać 1,5 szklanki opłukanych dojrzałych truskawek i wszystko zmiksować.
Tortownica 24 cm wyłożona folią spożywczą, do formy przełożyć sernik, wygładzić wierzch i do lodówki.
Galaretkę truskawkową wymieszać w 450 ml gorącej wody, wystudzić i zostawić do prawie stężenia w lodówce.
Pozostałe truskawki pokroić w plastry, rozłożyć na serniku i wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki na kilka godzin.