sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Naleśniki z błonnikiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Naleśniki w zielonym kolorze zaintrygowały mojego syna. Stwierdził że młody jęczmień bardzo mu smakuje w różnych potrawach jedynie z wodą nie jest w stanie go wypić.

Naleśniki z błonnikiem

Składniki:

Naleśniki z błonnikiem

Składniki

Sposób przygotowania:

Naleśniki z błonnikiem
Do odmierzonej ilości mleka dodajemy jajko, sól i młody jęczmień. Dokładnie mieszamy stopniowo dosypując mąkę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Jęczmień nie zmienia smaku o ile nie dodamy go za dużo.

To doskonały sposób aby przemycić niejadkom trochę błonnika.