Sposób przygotowania:
Zielone naleśniki z serem
Świeże liście szpinaku dokładnie opłukujemy i blanszujemy. Następnie osączamy z nadmiaru wody, przekładamy do pojemnika i miksujemy blenderem na papkę.
Mąkę oraz sól przesiewamy do miski. Na środek wbijamy jajka. Całość miksujemy tak, by sypkie składniki stopniowo łączyły się z jajkami. Stopniowo dolewamy mleko. Na samym końcu dodajemy szpinak. Całość dokładnie mieszamy.
Na patelnie dajemy niewielką ilość masła i rozprowadzamy je po całej patelni za pomocą np. ręcznika papierowego.
Na dobrze rozgrzaną patelnię do naleśników wlewamy porcję gotowego ciasta i smażymy.
Usmażone smarujemy białym serem dokładnie wymieszanym z cukrem waniliowym i podajemy.
Mąkę oraz sól przesiewamy do miski. Na środek wbijamy jajka. Całość miksujemy tak, by sypkie składniki stopniowo łączyły się z jajkami. Stopniowo dolewamy mleko. Na samym końcu dodajemy szpinak. Całość dokładnie mieszamy.
Na patelnie dajemy niewielką ilość masła i rozprowadzamy je po całej patelni za pomocą np. ręcznika papierowego.
Na dobrze rozgrzaną patelnię do naleśników wlewamy porcję gotowego ciasta i smażymy.
Usmażone smarujemy białym serem dokładnie wymieszanym z cukrem waniliowym i podajemy.