Sposób przygotowania:
Szpinakowe naleśniki z wiosennym twarożkiemETAP 1:
Twaróg rozetrzeć ze śmietaną i drobno posiekaną dymką. Na tym etapie można już przyprawić solą i pieprzem.
ETAP 2:
Do twarożku dodać pokrojoną w plasterki lub drobniej, rzodkiewkę i posiekany szczypiorek. Wszystko wymieszać i odstawić.
ETAP 3:
Jajka ubić z solą do białości. Miksując dodawać naprzemiennie mąkę i płynne składniki. Dodać rozdrobniony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie połączyć.
ETAP 4:
Smażyć naleśniki z dwóch stron na patelni z powłoką nieprzywierającą.
ETAP 5:
Na naleśniki nakładać porcję twarożku i zwijać w rulonik. Smacznego!
Ginewra
zbysiowa
Nina W.