Sposób przygotowania:
Szpinakowe naleśniki z wiosennym twarożkiemETAP 1:

Twaróg rozetrzeć ze śmietaną i drobno posiekaną dymką. Na tym etapie można już przyprawić solą i pieprzem.
ETAP 2:

Do twarożku dodać pokrojoną w plasterki lub drobniej, rzodkiewkę i posiekany szczypiorek. Wszystko wymieszać i odstawić.
ETAP 3:

Jajka ubić z solą do białości. Miksując dodawać naprzemiennie mąkę i płynne składniki. Dodać rozdrobniony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie połączyć.
ETAP 4:

Smażyć naleśniki z dwóch stron na patelni z powłoką nieprzywierającą.
ETAP 5:

Na naleśniki nakładać porcję twarożku i zwijać w rulonik. Smacznego!
Ginewra
zbysiowa
Nina W.