Sposób przygotowania:
Naleśniki z czekoladą i gruszkami
Z mąki, roztrzepanych jajek, mleka i szczypty soli robimy, za pomocą miksera, ciasto naleśnikowe. Na koniec dodajemy olej i mieszamy. Smażymy naleśniki na suchej patelni.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej- umieszczając połamaną czekoladę w szklanej miseczce postawionej na garnku z gotującą się wodą.
Gruszkę myjemy, obieramy i usuwamy gniazdo nasienne. Owoc trzemy na grubej buraczanej tarce.
Startą gruszkę, razem z sokiem mieszamy z roztopioną czekoladą. Powstałym sosem smarujemy naleśniki, zawijamy w ruloniki i z wierzchu polewamy pozostałym sosem.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej- umieszczając połamaną czekoladę w szklanej miseczce postawionej na garnku z gotującą się wodą.
Gruszkę myjemy, obieramy i usuwamy gniazdo nasienne. Owoc trzemy na grubej buraczanej tarce.
Startą gruszkę, razem z sokiem mieszamy z roztopioną czekoladą. Powstałym sosem smarujemy naleśniki, zawijamy w ruloniki i z wierzchu polewamy pozostałym sosem.