Sposób przygotowania:
Czekoladowe naleśniki z dżemem
Do wysokiego naczynia wlać mleko i oranżadę.
Wbić jajka, dodać sól, olej, mąkę i kakao i zmiksować do momentu aż ciasto będzie miało jednolitą konsystencję.
Na rozgrzaną patelnię do naleśników wlewać porcję ciasta łyżką wazową i rozlewać ciasto po powierzchni patelni.
Smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron.
Do miseczki przełożyć dżem brzoskwiniowy i jabłkowy.
Wymieszać dżemy i nakładać porcje na naleśnik, po czym zwijać według własnego upodobania.
Na koniec polać naleśniki sosem czekoladowym i dodatkowo można dodać sos truskawkowy.
Wbić jajka, dodać sól, olej, mąkę i kakao i zmiksować do momentu aż ciasto będzie miało jednolitą konsystencję.
Na rozgrzaną patelnię do naleśników wlewać porcję ciasta łyżką wazową i rozlewać ciasto po powierzchni patelni.
Smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron.
Do miseczki przełożyć dżem brzoskwiniowy i jabłkowy.
Wymieszać dżemy i nakładać porcje na naleśnik, po czym zwijać według własnego upodobania.
Na koniec polać naleśniki sosem czekoladowym i dodatkowo można dodać sos truskawkowy.
dayzi