Sposób przygotowania:
Naleśniki z masłem orzechowym i dżemem
składniki na ciasto zmiksować w mikserze. Wylewać niecałą chochlę na jednego naleśnika. Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki, na małym ogniu - najlepiej na patelni teflonowej lub na zwykłej na niewielkiej ilości oleju, aż będą z obu stron lekko złociste.
Gotowego,lekko ciepłego naleśnika posmarować równomiernie masłem orzechowym (wedle uznania i upodobania - ja używam ok 1-2 dużych łyżek masła orzechowego na każdego naleśnika).
Następnie nałożyć 2 łyżki dżemu morelowego i równomiernie rozprowadzić na warstwie masła orzechowego.Nalezy zwrócić uwagę na to, żeby dżemu nie było więcej niż masła orzechowego, inaczej dżem zabije jego smak. Naleśnika zwinąć w rulonik. Morele pokroić na ćwiartki, banany na plasterki. Udekorować owocami naleśnika.Powtórzyć z kolejnymi naleśnikami.Smacznego ! :)
Gotowego,lekko ciepłego naleśnika posmarować równomiernie masłem orzechowym (wedle uznania i upodobania - ja używam ok 1-2 dużych łyżek masła orzechowego na każdego naleśnika).
Następnie nałożyć 2 łyżki dżemu morelowego i równomiernie rozprowadzić na warstwie masła orzechowego.Nalezy zwrócić uwagę na to, żeby dżemu nie było więcej niż masła orzechowego, inaczej dżem zabije jego smak. Naleśnika zwinąć w rulonik. Morele pokroić na ćwiartki, banany na plasterki. Udekorować owocami naleśnika.Powtórzyć z kolejnymi naleśnikami.Smacznego ! :)