Sposób przygotowania:
Naleśniki z jabłkami i imbirem
Ciasto na naleśniki:
Jajka rozbijamy i rozcieramy widelcem. Do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę, cukier i odrobinę soli. Dodajemy jajka, śmietanę i wodę.
Masa ma być lejąca.
Nadzienie:
Jabłka obieramy i osuwamy gniazdo nasienne, kroimy na kawałki dość małe, posypujemy cukrem i startym imbirem i odstawiamy do lodówki na jakieś 30 min.
Po tym czasie smażymy jabłka na maśle aż się zarumienią i ściągamy z patelni.
Sos:
Gruszki obieramy i osuwamy gniazdo nasienne, kroimy na kawałki. Miksujemy w blenderze i przekładamy do rondla. Dodajemy miód i mieszając trzymamy na ogniu jeszcze parę minut aż konsystencja będzie odpowiednia.
Jajka rozbijamy i rozcieramy widelcem. Do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę, cukier i odrobinę soli. Dodajemy jajka, śmietanę i wodę.
Masa ma być lejąca.
Nadzienie:
Jabłka obieramy i osuwamy gniazdo nasienne, kroimy na kawałki dość małe, posypujemy cukrem i startym imbirem i odstawiamy do lodówki na jakieś 30 min.
Po tym czasie smażymy jabłka na maśle aż się zarumienią i ściągamy z patelni.
Sos:
Gruszki obieramy i osuwamy gniazdo nasienne, kroimy na kawałki. Miksujemy w blenderze i przekładamy do rondla. Dodajemy miód i mieszając trzymamy na ogniu jeszcze parę minut aż konsystencja będzie odpowiednia.