Sposób przygotowania:
Naleśniki z kaszą manną na słodko
Do głębokiej miski daję mąkę pszenną i kaszę mannę. Dodaję jajko i wlewam mleko. Wszystko razem mieszam trzepaczką, aby nie powstały grudki, a lejąca się masa. Doprawiam do smaku przyprawą do ciast i deserów. Następnie na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oleju i czekamy moment, aż nam się porządnie rozgrzeje. Wlewamy 1 chochelkę ciasta i rozprowadzamy go na całej powierzchni patelni, aby powstała cienka warstwa masy naleśnikowej. Gry nam się zarumieni od spodu, to z przekonaniem odwracamy ciasto na druga stronę. Ta druga strona potrzebuje mniej czasu do zarumienienia. I tak smażymy wszystkie naleśniki. Gdy nam delikatnie przestygną to na naleśnik nakładamy truskawkowy dzęmik niskokaloryczny. A ciacho zawijamy w rulonik. I zajadamy SMACZNEGO !! :)