Sposób przygotowania:
Torcik na soku bananowym z brzoskwiniamiPrzygotowanie spodu:
![Torcik na soku bananowym z brzoskwiniami Torcik na soku bananowym z brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/torcik-na-soku-bananowym-z-brzoskwiniami-465285.jpg)
Biszkopty dokładnie pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać równomiernie biszkopty. Docisnąć.
Mieszanie budyniu w soku:
![Torcik na soku bananowym z brzoskwiniami Torcik na soku bananowym z brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/torcik-na-soku-bananowym-z-brzoskwiniami-465284.jpg)
Odlać 100 ml soku bananowego i dokładnie rozmieszać w nim budyń aby nie było grudek.
Przygotowanie masy:
![Torcik na soku bananowym z brzoskwiniami Torcik na soku bananowym z brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/torcik-na-soku-bananowym-z-brzoskwiniami-465287.jpg)
Resztę soku zagotować z cukrem i jednym opakowaniem cukru wanilinowego. Dolać rozmieszany dokładnie budyń, zagotować cały czas mieszając i zdjąć z ognia.
Kończenie masy:
![Torcik na soku bananowym z brzoskwiniami Torcik na soku bananowym z brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/torcik-na-soku-bananowym-z-brzoskwiniami-465286.jpg)
Odsączone brzoskwinie pokroić w kostkę. Wsypać je do ciepłego budyniu i wymieszać. Masę wylać na biszkopty, wygładzić.
Ubijanie śmietany:
![Torcik na soku bananowym z brzoskwiniami Torcik na soku bananowym z brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/torcik-na-soku-bananowym-z-brzoskwiniami-465283.jpg)
Śmietanę ubić na puch z cukrem wanilinowym. Rozprowadzić po wierzchu torciku. Odłożyć na noc do lodówki. Na chwilę przed podaniem deser wyjąć z lodówki i poukładać bezy lekko je dociskając.