Sposób przygotowania:
Torcik na soku bananowym z brzoskwiniamiPrzygotowanie spodu:
Biszkopty dokładnie pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać równomiernie biszkopty. Docisnąć.
Mieszanie budyniu w soku:
Odlać 100 ml soku bananowego i dokładnie rozmieszać w nim budyń aby nie było grudek.
Przygotowanie masy:
Resztę soku zagotować z cukrem i jednym opakowaniem cukru wanilinowego. Dolać rozmieszany dokładnie budyń, zagotować cały czas mieszając i zdjąć z ognia.
Kończenie masy:
Odsączone brzoskwinie pokroić w kostkę. Wsypać je do ciepłego budyniu i wymieszać. Masę wylać na biszkopty, wygładzić.
Ubijanie śmietany:
Śmietanę ubić na puch z cukrem wanilinowym. Rozprowadzić po wierzchu torciku. Odłożyć na noc do lodówki. Na chwilę przed podaniem deser wyjąć z lodówki i poukładać bezy lekko je dociskając.