Sposób przygotowania:
Pierożki z farszem z wątróbki
Farsz;
Wątróbki oczyścić z błonek, opłukać, a następnie osączyć na sitku. Wątróbki oprószyć mąką a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę obrać i pokroić w większe kawałki. Jajka ugotować na twardo obrać ze skorupek.
Wątróbkę razem z jajkami i cebulą zmielić doprawić do smaku pieprzem i solą , dodać bułkę tatrą i dokładnie wymieszać.
Ciasto;
Z mąki, masła, jajka oraz wody zagnieść ciasto, następnie rozwałkować. Wykroić krążki. Na krążki rozłożyć nadzienie, zlepić pierogi i ugotować.
Ugotowane pierożki wyjąc na talerz łyżką cedzakową, a następnie polać podsmażoną cebulką.
Wątróbki oczyścić z błonek, opłukać, a następnie osączyć na sitku. Wątróbki oprószyć mąką a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę obrać i pokroić w większe kawałki. Jajka ugotować na twardo obrać ze skorupek.
Wątróbkę razem z jajkami i cebulą zmielić doprawić do smaku pieprzem i solą , dodać bułkę tatrą i dokładnie wymieszać.
Ciasto;
Z mąki, masła, jajka oraz wody zagnieść ciasto, następnie rozwałkować. Wykroić krążki. Na krążki rozłożyć nadzienie, zlepić pierogi i ugotować.
Ugotowane pierożki wyjąc na talerz łyżką cedzakową, a następnie polać podsmażoną cebulką.
gusia1000