Sposób przygotowania:
Naleśniki z ricottą i owocami
Suche składniki: mąkę, cukier i sól wsypać do miski, wymieszać. Dodać jajka, 100 ml mleko i kremówkę, wymieszać do otrzymania gładkiego ciasta. Odstawić ciasto w ciepłe miejsce na godzinę czasu.
Nieprzywieraną patelnię do naleśników posmarować odrobiną masła i podgrzać.
Nalewać cienką warstwę ciasta i smażyć przez około 1 minutę z każdej z stron, na średniej mocy palnika.
Nadzienie:
Serek ricotta łączymy z skórką otartą z jednej, niewoskowanej cytryny. Dodajemy cukier do smaku.
Naleśniki serwujemy z dodatkiem serka i duża ilością świeżych owoców.
Nieprzywieraną patelnię do naleśników posmarować odrobiną masła i podgrzać.
Nalewać cienką warstwę ciasta i smażyć przez około 1 minutę z każdej z stron, na średniej mocy palnika.
Nadzienie:
Serek ricotta łączymy z skórką otartą z jednej, niewoskowanej cytryny. Dodajemy cukier do smaku.
Naleśniki serwujemy z dodatkiem serka i duża ilością świeżych owoców.