Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem i truskawkami
Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy na gładką jednolitą masę i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Następnie smażymy cienkie naleśniki z obydwu stron ( u mnie lubią więcej spieczone).
Ser biały rozgniatamy widelcem dodajemy żółtko, cukier, śmietanę i dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Każdy naleśnik smarujemy dżemem (smak dowolny) nakładamy ser i składamy lub zwijamy w rulon.
Truskawki oczyszczamy ze szypułek, dokładnie płuczemy i kroimy na kawałki.
Przekładamy do garnka dodajemy cukier i smażymy tak długo aż puszczą sok. Zdejmujemy i miksujemy blenderem.
Tak przygotowanym sosem z truskawek polewamy naleśniki.
Ser biały rozgniatamy widelcem dodajemy żółtko, cukier, śmietanę i dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Każdy naleśnik smarujemy dżemem (smak dowolny) nakładamy ser i składamy lub zwijamy w rulon.
Truskawki oczyszczamy ze szypułek, dokładnie płuczemy i kroimy na kawałki.
Przekładamy do garnka dodajemy cukier i smażymy tak długo aż puszczą sok. Zdejmujemy i miksujemy blenderem.
Tak przygotowanym sosem z truskawek polewamy naleśniki.
gusia1000
BozenaMatuszczyk