Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem i truskawkami
Na początku robimy naleśniki. Do miski wbijamy jajka i ubijamy je trzepaczką. Dodajemy mąki, sól, mleko, obie wody i dokładnie mieszamy. Na końcu dolewamy olej, mieszamy i odstawiamy na kwadrans, żeby ciasto odpoczęło. Następnie, na suchej, rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Wyszło mi 14 naleśników.
Zabieramy się za zrobienie masy serowej. Biały ser rozgniatamy widelcem, a jak mamy więcej czasu, to możemy go przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Mieszamy z jogurtem naturalnym i dosładzamy do smaku.Umyte truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na plasterki.
Śmietanę, po schłodzeniu, ubijamy mikserem na sztywną pianę.Naleśniki smarujemy masą serową, układamy truskawki. Składamy naleśniki i ozdabiamy z wierzchu bitą śmietaną i truskawkami.
Zabieramy się za zrobienie masy serowej. Biały ser rozgniatamy widelcem, a jak mamy więcej czasu, to możemy go przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Mieszamy z jogurtem naturalnym i dosładzamy do smaku.Umyte truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na plasterki.
Śmietanę, po schłodzeniu, ubijamy mikserem na sztywną pianę.Naleśniki smarujemy masą serową, układamy truskawki. Składamy naleśniki i ozdabiamy z wierzchu bitą śmietaną i truskawkami.