Sposób przygotowania:
Naleśniki z serkiem i dżemem
Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy cukier. Wbijamy jajko i wlewamy mleko. Zaczynamy powoli miksować ciasto dolewając wodę gazowaną.
Ciasto miksujemy do momentu, aż będzie miało jednolitą konsystencję. Na natłuszczonej olejem patelni smażymy mięciutkie naleśniki.
Jeszcze ciepłe naleśniki smarujemy serkiem homogenizowanym i dżemem truskawkowym. Zwijamy naleśniki tworząc z nich rulon, w środku którego mamy soczyste słodkie nadzienie.
Podajemy obowiązkowo z kubkiem mleka do picia.
Ciasto miksujemy do momentu, aż będzie miało jednolitą konsystencję. Na natłuszczonej olejem patelni smażymy mięciutkie naleśniki.
Jeszcze ciepłe naleśniki smarujemy serkiem homogenizowanym i dżemem truskawkowym. Zwijamy naleśniki tworząc z nich rulon, w środku którego mamy soczyste słodkie nadzienie.
Podajemy obowiązkowo z kubkiem mleka do picia.