Sposób przygotowania:
Różane naleśniki
CIASTO: Płatki róży przekładamy do malaksera i miksujemy z dodatkiem cukru. Można też zmiksować je przy pomocy blendera. Do zmiksowanych dodajemy sok z cytryny i ponownie mieszamy. Mleko przelewamy do miski. Dodajemy do niego jajka, mąkę, zmiksowane płatki oraz proszek do pieczenia. Mieszamy całość sporządzając w ten sposób różane ciasto naleśnikowe. Dodajemy barwnik. Ponownie miksujemy! Gotowe ciasto wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię. Smażymy kolejno naleśniki z dwóch stron do zrumienienia do wykorzystania całego ciasta. SER: Ser przekładamy do garnka. Dodajemy do niego cukier waniliowy oraz żółtko. Całość miksujemy słodząc do smaku (około 1-2 łyżki). Tak przygotowanym waniliowym serkiem smarujemy kolejno usmażone naleśniki. Zwijamy w rulon i podajemy.