Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem białym, żurawiną i borówkami
Żurawinę sparzamy gorącą wodą, następnie odcedzamy na sicie.
Ser biały mielimy, rozcieramy go z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i dodajemy suszoną żurawinę. Dokładnie mieszamy.
Farszem smarujemy naleśniki i składamy je w chusteczkę.
Przygotowujemy sos:
Borówki myjemy, osuszamy. Śmietanę, jogurt, cukier i borówki razem miksujemy blenderem. Naleśniki układamy na talerzu i polewamy każdą porcję sosem i posypujemy świeżymi borówkami.
Ser biały mielimy, rozcieramy go z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i dodajemy suszoną żurawinę. Dokładnie mieszamy.
Farszem smarujemy naleśniki i składamy je w chusteczkę.
Przygotowujemy sos:
Borówki myjemy, osuszamy. Śmietanę, jogurt, cukier i borówki razem miksujemy blenderem. Naleśniki układamy na talerzu i polewamy każdą porcję sosem i posypujemy świeżymi borówkami.