Sposób przygotowania:
Naleśnikowe słodkości
Roztopić masło, przestudzić. Do wysokiego naczynia wlać mleko, wodę gazowaną. Dodać mąkę, jajka, roztopione przestudzone masło, szczyptę soli, cukier waniliowy. Zmiksować ciasto mikserem. Odstawić na pół godziny.
Następnie usmażyć naleśniki na patelni teflonowej.
Banany obrać ze skórki, przekroić wzdłuż na 2 lub 3 części w zależności od wielkości bananów.
Każdy naleśnik posmarować marmoladą różaną, położyć kawałek banana, zwinąć w rulony.
Można polać ulubionym sosem np .owocowym.
Następnie usmażyć naleśniki na patelni teflonowej.
Banany obrać ze skórki, przekroić wzdłuż na 2 lub 3 części w zależności od wielkości bananów.
Każdy naleśnik posmarować marmoladą różaną, położyć kawałek banana, zwinąć w rulony.
Można polać ulubionym sosem np .owocowym.