Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Złoty Ekspert
[Przepisów: 540]

Naleśniki z serem białym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne naleśniki nadziane serem białym z dodatkiem cukru waniliowego,cukru pudru ,świeżego tartego jabłka,żółtka i budyniu w proszku.

Naleśniki z serem białym

Składniki:

Naleśniki z serem białym

na ciasto:

Na farsz:

  • 50 dag sera białego
  • 2 jabłka
  • 1 cukier waniliowy(mały)
  • 2 łyżki budyniu w proszku o smaku waniliowym
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 żółtko(surowe)

Dodatkowo:

  • olej do podsmażenia naleśników
  • cukier puder do potrzepania

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serem białym

Przygotowanie ciasta:

Naleśniki z serem białym
Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor

Składniki na ciasto zmiksować na gładką masę. Odstawić ciasto na 20 min.Na rozgrzanej patelni usmażyć naleśniki ,smażąc z obu stron na jasnozłoty kolor.

Przygotowanie farszu:

Naleśniki z serem białym
Do zmielonego sera dodajemy starte jabłka i pozostałe składniki i mieszamy

Ser mielimy w maszynce do mięsa. Jabłka myjemy,obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Ścieramy na grubych oczkach tarki.

Wszystkie składniki farszu razem dokładnie ucieramy.

Etap końcowy:

Na każdą porcję naleśnika nakładamy po 2 łyżki sera. Składamy naleśniki w chusteczkę. Rozgrzewamy olej na patelni i podsmażamy naleśniki z obu stron po ok.2-3 min. na złoty kolor.

Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.


Tagi:

naleśniki