gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Naleśniki z twarogiem i dżemem cukiniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane naleśniki z twarogiem i dżemem cukiniowym moja rodzina bardzo lubi jako drugie danie na obiad.

Naleśniki z twarogiem i dżemem cukiniowym

Składniki:

Naleśniki z twarogiem i dżemem cukiniowym

 

  • 3 jajka
  • 1 żółtko
  • 200 ml mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 12 łyżek mąki
  • 4 łyżki twarogu śmietankowego
  • 2 łyżki dżemu cukiniowego
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Naleśniki z twarogiem i dżemem cukiniowym

ETAP 1:

Naleśniki z twarogiem i dżemem cukiniowym
Składniki na naleśniki przekładamy do miski.

Do miski wlewamy mleko i wbijamy jajka oraz żółtko. Wsypujemy proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mąkę.

ETAP 2:

Naleśniki z twarogiem i dżemem cukiniowym
Składniki w misce miksujemy na jednolitą masę.

Wszystko razem dokładnie miksujemy, aż masa będzie jednolita.

ETAP 3:

Naleśniki z twarogiem i dżemem cukiniowym
Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.

Z przygotowanej masy porcjami smażymy naleśniki.

ETAP 4:

Naleśniki z twarogiem i dżemem cukiniowym
Twaróg śmietankowy łączymy z dżemem cukiniowym.

Do miseczki przekładamy twaróg i dodajemy dżem cukiniowy.

Dusimy - mieszamy widelcem, aż oba składniki połączą się.

ETAP 5:

Naleśniki z twarogiem i dżemem cukiniowym
Nalęsniki smarujemy masą twarogową i zwijamy w rulon.

Masą twarogową smarujemy naleśniki. Zwijamy w rulon i układamy na talerzu. Posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy gałązką bazylii.