Sposób przygotowania:
Naleśniki z twarogiem i musem truskawkowym
Naleśniki: Jajka rozbełtać, lekko ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Do jajek dodać mleko i maślankę, wymieszać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać tak, żeby nie było grudek. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Wylać na nią porcję ciasta (ok. 1 chochlę), rozlać na brzegi. Jak ciasto się zetnie, naleśnik delikatnie odwrócić na drugą stronę. Smażyć do zrumienienia. W ten sam sposób usmażyć resztę naleśników do wyczerpania ciasta. Nadzienie: Twaróg rozgnieść widelcem. Do twarogu dodać jogurt, mleko i cukier (ilość wg upodobań). Wszystko dokładnie wymieszać. Mus: Truskawki umyć, odszypułkować i zmiksować blenderem. Mus dosłodzić do smaku cukrem. Na każdym naleśniku położyć po trochu twarożku, złożyć na pół, następnie jeszcze raz na pół. Naleśniki polać musem truskawkowym.