Sposób przygotowania:
Naleśniki zapiekane
Naleśniki: Składniki zmiksować, odstawić na 15 minut i usmażyć naleśniki.
Farsz: Pieczarki obrać pokroić na plasterki i usmażyć na maśle. Doprawić do smaku. Ser zetrzeć na tarce, szynkę pokroić na paseczki. Na każdy naleśnik nałożyć porcję szynki , pieczarek i sera zwinąć jak krokiety i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Sos: Cebule obrać posiekać i zeszklić na maśle, wlać śmietanę dodać przyprawy i dusić kilka minut , gdy będzie za rzadka dolać troszkę wody.
Naleśniki polać sosem i zapiekać w piekarniku przez 20 minut w temp 200 stopni.
Farsz: Pieczarki obrać pokroić na plasterki i usmażyć na maśle. Doprawić do smaku. Ser zetrzeć na tarce, szynkę pokroić na paseczki. Na każdy naleśnik nałożyć porcję szynki , pieczarek i sera zwinąć jak krokiety i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Sos: Cebule obrać posiekać i zeszklić na maśle, wlać śmietanę dodać przyprawy i dusić kilka minut , gdy będzie za rzadka dolać troszkę wody.
Naleśniki polać sosem i zapiekać w piekarniku przez 20 minut w temp 200 stopni.