Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Naleśniki zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapiekane naleśniki z szynką, żółtym serem oraz pieczarkami zalane sosem śmietanowo tymiankowym. Polecam.

Naleśniki zapiekane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki zapiekane

Naleśniki

  • 3 szkl mleka
  • 2 szkl mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju

Farsz

Sos

Sposób przygotowania:

Naleśniki zapiekane
Naleśniki: Składniki zmiksować, odstawić na 15 minut i usmażyć naleśniki.

Farsz: Pieczarki obrać pokroić na plasterki i usmażyć na maśle. Doprawić do smaku. Ser zetrzeć na tarce, szynkę pokroić na paseczki. Na każdy naleśnik nałożyć porcję szynki , pieczarek i sera zwinąć jak krokiety i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Sos: Cebule obrać posiekać i zeszklić na maśle, wlać śmietanę dodać przyprawy i dusić kilka minut , gdy będzie za rzadka dolać troszkę wody.

Naleśniki polać sosem i zapiekać w piekarniku przez 20 minut w temp 200 stopni.  
Naleśniki zapiekane
Składniki zmiksować , odstawić na 15 minut i usmażyć naleśniki.
Naleśniki zapiekane
Pieczarki obrać pokroić na plasterki i usmażyć na maśle. Doprawić do smaku.
Naleśniki zapiekane
Na każdy naleśnik nałożyć porcję szynki , pieczarek i sera
Naleśniki zapiekane
Cebule obrać posiekać i zeszklić na maśle, wlać śmietanę dodać przyprawy i dusić kilka minut