Sposób przygotowania:
Naleśniki z twarogiem i musem truskawkowym
Do pojemnika wsypać mąkę, budyń, cukier, sól, jajka, olej rzepakowy, mleko, wodę gazowaną i mikserem na najwyższych obrotach utrzeć na nie za gęste ciasto. Odstawić na 45 minut.
Patelnię naleśnikarkę 22 cm posmarować raz olejem i rozgrzać, do patelni wlać porcję ciasta, poruszać patelnią, aby ciasto się rozlało na całej powierzchni. Smażyć na złocisto z każdej strony na średnim ogniu, odkładać usmażone na talerz.
Twaróg śmietankowy widelcem pognieść z gęstym jogurtem truskawkowym. Na naleśniku rozsmarować porcję twarogu i naleśnik złożyć na "cztery".
Pałką blendera zmiksować umyte truskawki, cukier puder i sok z cytryny.
Przed podaniem musem polać naleśniki.
Patelnię naleśnikarkę 22 cm posmarować raz olejem i rozgrzać, do patelni wlać porcję ciasta, poruszać patelnią, aby ciasto się rozlało na całej powierzchni. Smażyć na złocisto z każdej strony na średnim ogniu, odkładać usmażone na talerz.
Twaróg śmietankowy widelcem pognieść z gęstym jogurtem truskawkowym. Na naleśniku rozsmarować porcję twarogu i naleśnik złożyć na "cztery".
Pałką blendera zmiksować umyte truskawki, cukier puder i sok z cytryny.
Przed podaniem musem polać naleśniki.