Sposób przygotowania:
Smażone naleśniki z serem, śmietaną i owocami
Składniki ciasta łącze ze sobą za pomocą miksera. Patelnię rozgrzewam a następnie smaruję pędzlem olej.
Za pomocą chochli kuchennej nabieram porcję ciasta i wylewam na patelnię. Smażę na rumiano z obu stron.
Międzyczasie śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i odrobiną soli.
Twarożek przekładam do miseczki, dodaję jogurt i cukier, wyrabiam za pomocą widelca.
Owoce myję i kroję w plastry czy kosteczkę według uznania. Przestudzoną naleśniki smaruję twarożkiem. Zawijam albo w rulon albo w trójkąt.
Na patelni rozgrzewam masło następnie smażę naleśniki z obu stron na chrupiąco.
Następnie przekładam na talerz dekorujemy śmietaną i owocami. Smacznego.
Za pomocą chochli kuchennej nabieram porcję ciasta i wylewam na patelnię. Smażę na rumiano z obu stron.
Międzyczasie śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i odrobiną soli.
Twarożek przekładam do miseczki, dodaję jogurt i cukier, wyrabiam za pomocą widelca.
Owoce myję i kroję w plastry czy kosteczkę według uznania. Przestudzoną naleśniki smaruję twarożkiem. Zawijam albo w rulon albo w trójkąt.
Na patelni rozgrzewam masło następnie smażę naleśniki z obu stron na chrupiąco.
Następnie przekładam na talerz dekorujemy śmietaną i owocami. Smacznego.