edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Makaron orzo ze szparagami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Makaron orzo na wywarze warzywnym z dodatkiem szparagów i koktajlowych pomidorków oraz sera koziego.

Makaron orzo ze szparagami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron orzo ze szparagami

 

  • 1 l wywaru warzywnego lub innego
  • 300 g makaronu orzo
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 80 g sera koziego
  • 350 g pomidorków koktajlowych
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron orzo ze szparagami
1. Przygotowujemy wywar warzywny.

2. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle na duzej i głębokiej patelni. Dodajemy przeciśnięty przez prasę czosnek.

3. Dodajmy suchy makaron orzo mieszamy wszystkie składniki i podsmażamy chwilę.

4. Dodajemy wywar warzywny i gotujemy do miękkości makaronu.

5. Pod koniec gotowania dodajemy umyte i pokrojone szparagi, ser kozi oraz pokrojone koktajlowe pomidorki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron orzo ze szparagami
Cebulę i czosnek podsmażamy na maśle i dodajemy makaron orzo
Makaron orzo ze szparagami
Dodajemy wcześniej przygotowany wywar warzywny i gotujemy do miękkości makaronu
Makaron orzo ze szparagami
Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone szparagi
Makaron orzo ze szparagami
Dodajemy ser kozi i mieszamy wszystkie składniki dokładnie