Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem i jeżynami
Ciasto:
Do miski wsypać mąkę, wybić jajka, dodać pozostałe składniki, zmiksować.
Ciasto na naleśniki powinno mięć gęstość śmietany.
Nadzienie:
Ser przełożyć do miski, dodać śmietanę i cukier, rozetrzeć dokładnie widelcem.
Jeżyny opłukać, osączyć na sicie, kilka jeżyn dodać do sera, dobrze rozetrzeć.
Smażyć na tłuszczu naleśniki, z obu stron na rumiano.
Nakładać na połowie naleśnika, porcję sera, nałożyć jeżyny, przykryć drugą połową, polać jogurtem, udekorować miętą i jeżynami.
Do miski wsypać mąkę, wybić jajka, dodać pozostałe składniki, zmiksować.
Ciasto na naleśniki powinno mięć gęstość śmietany.
Nadzienie:
Ser przełożyć do miski, dodać śmietanę i cukier, rozetrzeć dokładnie widelcem.
Jeżyny opłukać, osączyć na sicie, kilka jeżyn dodać do sera, dobrze rozetrzeć.
Smażyć na tłuszczu naleśniki, z obu stron na rumiano.
Nakładać na połowie naleśnika, porcję sera, nałożyć jeżyny, przykryć drugą połową, polać jogurtem, udekorować miętą i jeżynami.
Czekoladka 2