Sposób przygotowania:
Naleśniki z warzywami wg kropellka
Warzywa obieramy, gotujemy, gdy wystygną kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy, kroimy w drobna kosteczkę i podsmażamy. Na podsmażoną cebulkę wrzucamy ugotowane i pokrojone warzywa. Można użyć gotowej mrożonej mieszanki warzyw.
W międzyczasie przygotowujemy ciasto. W tym celu połączymy mąkę, wodę, mleko, jajka. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Musimy dobrze wymieszać ciasto żeby nie było grudek. Smażymy naleśniki. W środek naleśnika wkładamy warzywa, polewamy sosem czosnkowym.
W międzyczasie przygotowujemy ciasto. W tym celu połączymy mąkę, wodę, mleko, jajka. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Musimy dobrze wymieszać ciasto żeby nie było grudek. Smażymy naleśniki. W środek naleśnika wkładamy warzywa, polewamy sosem czosnkowym.