Sposób przygotowania:
Naleśniki ze szpinakiem
ciasto naleśnikowe :
Dodać mąkę,jajka,mleko..Dokładnie wymieszać ciasto (jeśli będzie za gęste,dolać jeszcze mleka).Na rozgrzaną patelnię wylać ciasto..Gdy naleśnik będzie gotowy zrobić nadzienie..
Nadzienie :
Szpinak wrzucić na kolejną patelnię.Gdy woda z niego odparuje doprawić solą i pieprzem. Dodać jajko i pół sera fety..
Posmarować naleśnikinadzieniem,wyłożyć na niego kawałki sera fety.
Dodać mąkę,jajka,mleko..Dokładnie wymieszać ciasto (jeśli będzie za gęste,dolać jeszcze mleka).Na rozgrzaną patelnię wylać ciasto..Gdy naleśnik będzie gotowy zrobić nadzienie..
Nadzienie :
Szpinak wrzucić na kolejną patelnię.Gdy woda z niego odparuje doprawić solą i pieprzem. Dodać jajko i pół sera fety..
Posmarować naleśnikinadzieniem,wyłożyć na niego kawałki sera fety.