Sposób przygotowania:
Naleśnikowe paczuszki z brokułem i surimi
Naleśniki: składniki zmiksować, odstawić na 15 minut, ponownie zmiksować i smażyć cienkie naleśniki na suchej patelni.
Farsz: Brokuł obgotować w osolonym wrzątku, odcedzić, ostudzić. Rozdrobnić i wrzucić do miski. Surimi rozmrozić, pokroić w kostkę. Wrzucić do miski. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Dodać do miski. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać do miski, doprawić szczyptą soli, oregano, sporo pieprzem, wymieszać.Na naleśnika nakładać 2 pełne łyżki farszu, zawijać w paczuszkę. Naleśniki obsmażyć na patelni (suchej lub z dodatkiem łyżki masła) lub podgrzać w mikrofali. Nakładać na talerze i podawać z sosem czosnkowym i pomidorami lub dowolną sałatką.
Farsz: Brokuł obgotować w osolonym wrzątku, odcedzić, ostudzić. Rozdrobnić i wrzucić do miski. Surimi rozmrozić, pokroić w kostkę. Wrzucić do miski. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Dodać do miski. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać do miski, doprawić szczyptą soli, oregano, sporo pieprzem, wymieszać.Na naleśnika nakładać 2 pełne łyżki farszu, zawijać w paczuszkę. Naleśniki obsmażyć na patelni (suchej lub z dodatkiem łyżki masła) lub podgrzać w mikrofali. Nakładać na talerze i podawać z sosem czosnkowym i pomidorami lub dowolną sałatką.
anemon
Alex_M
dziękuję :):)
Hrabina w kuchni
Alex_M
dzięki :)
zbysiowa
Alex_M
dzięki :)
reanja
Alex_M
dziękuję :)