Sposób przygotowania:
Naleśnikowe paczuszki dyniowe
Mieszamy szklankę mleka z drożdżami, cukrem i 1 łyżką mąki. Odstawiamy w ciepłe miejsce do chwili, gdy drożdże ruszą. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy szczyptę soli - mieszamy. Wbijamy jaja, wlewamy wodę i mleko z drożdżami. Mieszaamy dokładnie i odstawiamy na 20 minut. Gdyby ciasto było zbyt gęste dolejcie wody, gdyby zbyt rzadkiedosypcie mąki powinno być o konsystencji śmietany.Smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju . Obieramy dynię, wyjmujemy gniazda nasienne. Kroimy dynię w długie paski po czym ścieramy na tarce w cieniutkie paseczki. Obieramy cebulę i czosnek. Siekamy je drobno. Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę. Dodajemy mięso i czosnek. Doprawamy tymiankiem, chilli, solą i pieprzem. Dusimy mięso 10 minut po czym dodajemy dynię i przecier pomidorowy. Dusimy wszystko razem na małym ogniu do chwili, gdy mięso będzie miekkie. Nakładamy farsz składając brzegi każdego naleśnika w zgrabną paczuszkę. Na środek każdej nakładamy odrobinę farszu dyniowego. Dekorujemy paczuszki gałązkami tymianku.