Sposób przygotowania:
Naleśnikowe spaghetti z czereśniamiETAP 1:
Do miski wbić jajko, wsypać mąkę, sól i wlać mleko. Wszystko zmiksować na jednolite ciasto naleśnikowe mikserem. 
Na patelni naleśnikowej rozgrzewać po odrobinie oleju i nalewać porcję ciasta. Smażyć naleśniki na ładny złoty kolor. 
Czereśnie umyć i wypestkować, podzielić na połówki. Każdy naleśnik jeszcze gorący zwijać w rulonik i kroić nożem na cieniutkie paseczki jak spaghetti. 
Paseczki przekładać na talerz i polewać ok. 3 łyżeczkami serka waniliowego. 
Na to układać połówki czereśni. 
Za pomocą łyżeczki i widelczyka trochę wszystko przemieszać i podawać przyozdobione czereśniami. 
Można też zimne naleśniki pokroić na paseczki i wrzucić na patelnie, trochę je obsmażyć żeby się podgrzały i dopiero wymieszać z serkiem i czereśniami.
Wtedy "makaron" będzie bardziej chrupiący.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
