WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Naleśnikowe spaghetti z czereśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśnik pokrojony na cieniutkie paseczki jak spaghetti wymieszany z serkiem waniliowym i świeżymi czereśniami.

Naleśnikowe spaghetti z czereśniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśnikowe spaghetti z czereśniami

 

Sposób przygotowania:

Naleśnikowe spaghetti z czereśniami

ETAP 1:

Do miski wbić jajko, wsypać mąkę, sól i wlać mleko. Wszystko zmiksować na jednolite ciasto naleśnikowe mikserem.

Na patelni naleśnikowej rozgrzewać po odrobinie oleju i nalewać porcję ciasta. Smażyć naleśniki na ładny złoty kolor.

Czereśnie umyć i wypestkować, podzielić na połówki. Każdy naleśnik jeszcze gorący zwijać w rulonik i kroić nożem na cieniutkie paseczki jak spaghetti.

Paseczki przekładać na talerz i polewać ok. 3 łyżeczkami serka waniliowego.
Na to układać połówki czereśni.

Za pomocą łyżeczki i widelczyka trochę wszystko przemieszać i podawać przyozdobione czereśniami.

Można też zimne naleśniki pokroić na paseczki i wrzucić na patelnie, trochę je obsmażyć żeby się podgrzały i dopiero wymieszać z serkiem i czereśniami.

Wtedy "makaron" będzie bardziej chrupiący.

Naleśnikowe spaghetti z czereśniami
połówki czereśni poukładane na spaghetti polanym serkiem
Naleśnikowe spaghetti z czereśniami
Pokrojony naleśnik z nałożonym serkiem waniliowym
Naleśnikowe spaghetti z czereśniami
Naleśnik jeszcze ciepły pokrojony na spaghetti
Naleśnikowe spaghetti z czereśniami
Usmazone naleśniki przed pokrojeniem na makaron