AldiNonia

AldiNonia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Omlet z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Omlety to jedne z bardziej moich ulubionych śniadań, ponieważ można je robić z różnymi dodatkami. Dzisiaj omlet z pieczarkami.

Omlet z pieczarkami

Składniki:

Omlet z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Omlet z pieczarkami

I

Omlet z pieczarkami
Oczyszczone pieczarki pokroić w paski i podsmażyć.

Pieczarki oczyścić i obrać ze skórki. Dokładnie umyć i pokroić w paski.

Na patelni rozgrzać łyżeczkę masła. Dodać pieczarki i smażyć chwilę na złoty kolor.

II

Omlet z pieczarkami
Jajka rozbełtać z przyprawami. Wylać na pieczarki.

Jajka roztrzepać widelcem w misce z odrobiną soli i pieprzem.

Wylać roztrzepane jajka na pieczarki i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Smacznego!