Sposób przygotowania:
Nalewka cytrynówka
Cytrynę sparzyć, ponakłuwać i naszpilkować ziarenkami kawy.
Miód rozcieńczyć przegotowaną wodą i wlać do słoja razem z wódką, dodać przyprawy.
Przez cytrynę przeciągnąć sznurek i zawiesić nad alkoholem.
Zamknąć na 3 tygodnie.
Następnie nalewke przefiltrować, cytryne wycisnąć, dodać sok do nalewki.
Po 3 tygodniach jest pyszna, delikatna bardzo aromatyczna.
Miód rozcieńczyć przegotowaną wodą i wlać do słoja razem z wódką, dodać przyprawy.
Przez cytrynę przeciągnąć sznurek i zawiesić nad alkoholem.
Zamknąć na 3 tygodnie.
Następnie nalewke przefiltrować, cytryne wycisnąć, dodać sok do nalewki.
Po 3 tygodniach jest pyszna, delikatna bardzo aromatyczna.