Sposób przygotowania:
Nalewka z nektarynek
Nektarynki obieramy, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze części.
Przekładamy do słoja, zalewamy miodem, dodajemy goździki, cynamon i kawałek imbiru pokrojony w plastry. Odstawiamy na 24 godziny, po czym zalewamy alkoholem i pozostawiamy na kilka miesięcy w ciemnym i chłodnym miejscu.
Po tym czasie odcedzamy, filtrujemy i rozlewamy do butelek.
W butelkach odstawiamy jeszcze raz ma przynajmniej dwa miesiące.
Przekładamy do słoja, zalewamy miodem, dodajemy goździki, cynamon i kawałek imbiru pokrojony w plastry. Odstawiamy na 24 godziny, po czym zalewamy alkoholem i pozostawiamy na kilka miesięcy w ciemnym i chłodnym miejscu.
Po tym czasie odcedzamy, filtrujemy i rozlewamy do butelek.
W butelkach odstawiamy jeszcze raz ma przynajmniej dwa miesiące.