nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Napoleonka na krakersach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne ciasto. Jest szybkie i bez pieczenia. Doskonałe połączenie słodkiej masy i słonych krakersów.

Napoleonka na krakersach

Składniki:

Napoleonka na krakersach

 

  • krakersy - 2 opakowania
  • Budyń o smaku śmietankowym - 1 opakowanie
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • masło - 1 kostka
  • olejek waniliowy - 1 opakowanie
  • żółtka - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

Napoleonka na krakersach
Krok 1: 4 szklanki mleka wlewamy do wysokiego garnka, dajemy masło, cukier i cukier waniliowy. Wszystko zagotowujemy. Krok 2: Pozostałe, zimne mleko łączymy z budyniem, mąką i żółtkami na gładką masę. Krok 3: Wlewamy zawiesinę do gotującego się mleka. Gotujemy do zgęstnienia.Krok 4: Układamy jedną warstwę krakersów, wylewamy na nie gorącą masę. Układamy drugą warstwę. Gotowe