Sposób przygotowania:
Napoleonka na krakersach
4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i margaryną (lub masłem).
Pozostałą szklankę mleka wymieszać z mąką, budyniem i żółtkami. Masę wlać do gotującego się mleka, gotować na bardzo małym ogniu kilka minut, aż masa zgęstnieje (cały czas należy masę mieszać – najlepiej drewnianą łyżką).
Połowę krakersów ułożyć w dużej prostokątnej formie (formę należy wysmarować masłem).
Na krakersy wyłożyć gorący krem.
Na kremie ułożyć drugą warstwę krakersów.
Ciasto można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
Napoleonkę wstawić na kilka godzin do lodówki.
Pozostałą szklankę mleka wymieszać z mąką, budyniem i żółtkami. Masę wlać do gotującego się mleka, gotować na bardzo małym ogniu kilka minut, aż masa zgęstnieje (cały czas należy masę mieszać – najlepiej drewnianą łyżką).
Połowę krakersów ułożyć w dużej prostokątnej formie (formę należy wysmarować masłem).
Na krakersy wyłożyć gorący krem.
Na kremie ułożyć drugą warstwę krakersów.
Ciasto można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
Napoleonkę wstawić na kilka godzin do lodówki.