akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Napoleonka na krakersach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Klasyczna napoleonka na krakersach. Obłędnie pyszna, błyskawiczna do przygotowania i niezawodna! Serdecznie polecam (inspiracja/ źródło: Bake&Taste)

Napoleonka na krakersach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Napoleonka na krakersach

 

 

  • Dodatkowo:
  • krakersy solone
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Napoleonka na krakersach
1. 500 ml. mleka zagotować z margaryną, cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozpuścić mąką, żółtka i budyń, dobrze wymieszać. Mieszankę wlać do gotującego się mleka. Cały czas mieszając, gotować do zgęstnienia. 2. Blaszkę o wymiarach 34x25 (lub mniejszą) wyłożyć folią aluminiową. Na dno poukładać warstwę krakersów. Na nie wylać gorącą masę budyniową, a następnie przykryć ponownie warstwą krakersów. Całość schłodzić w lodówce do stężenia. 3. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Napoleonka na krakersach
Wykładanie solonych krakersów do blaszki.
Napoleonka na krakersach
Posypanie pysznej napoleonki cukrem pudrem.