msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Napoleonki bez pieczenia

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Prawdziwy smak tradycyjnej napoleonki.

Napoleonki bez pieczenia

Składniki:

Napoleonki bez pieczenia

 

  • 5 paczek herbatników
  • 1 l mleka
  • 4 żółtka
  • niecała kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 szklanka mąki krupczatki

Sposób przygotowania:

Napoleonki bez pieczenia
1) 1 szklankę mleka wymieszać z 4 żółtkami i 1 szklanką mąki krupczatki. 2) Zagotować 3 szklanki mleka, niecałą kostkę margaryny,1 szklankę cukru i cukier waniliowy. Mieszankę nr.1) wlać do masy nr.2) i wymieszać,aby się nie zrobiły grudki. Herbatniki rozłożyć na blasze, wylać masę i przykryć znów herbatnikami.Schłodzić. Najlepjej smakuje następnego dnia,gdy herbatnik staną się miękkie.