gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Napoleonki wg gabyelle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne i szybkie napoleonki z krakersami , Polecam :)

Napoleonki wg gabyelle

Składniki:

Napoleonki wg gabyelle

 

  • 5 szkl mleka
  • 4 żółtka
  • 1 kostka masła
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl mąki tortowej
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 paczka duża herbatników

 

 

Sposób przygotowania:

Napoleonki wg gabyelle
Do garnka wlewamy 4 szklanki mleka, zagotować, dodać cukier i masło i zagotować ponownie. W osobnej miseczce zmiksować 1 szklankę mleka, cukier waniliowy, mąkę, budyń i żółtka. Przygotowaną masę wlać do gotującego się mleka i cały czas mieszać aż powstanie gęsta masa. Gotową masę ściągnąć z ognia. Na blaszkę układamy dwie warstwy herbatników i wylewamy gorącą masę i na masę układamy herbatniki już tylko jedną warstwę. Napoleonki mamy gotowe.