marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Nektar wieloowocowy z rumem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wsypać lodu do dużego pucharka na nektar lub kruszon i zalać go kolejno odmierzonymi w miarce składnikami.Udekorować przed podaniem owocami.

Nektar wieloowocowy z rumem.

Składniki:

Nektar wieloowocowy z rumem.

 

  • 1/3 soku winogronowego,
  • 1/3 soku limonkowego,
  • 1/3 soku z czerwonego grejpfruta,
  • 1/3 soku z wiśni lub czereśni zależnie od sezonu,
  • 1/3 soku porzeczkowego(czarna lub czerwona),
  • 25 ml.rumu"Jamajka" lub białego,
  • kostki lodu lub kruszony lód,
  • po kawałku każdego owocu na wykałaczkę(niekoniecznie w smaku soków),
  • 5 g.cukru białego lub trzcinowego do umoczenia brzegów pucharka.

Sposób przygotowania:

Nektar wieloowocowy z rumem.
Brzegi dużego pucharka umoczyć dokoła w zimnej wodzie i cukrze
białym czy brązowym na spodku.Wsypać kruszony lód lub kostki lodu do naczynia i zalać kolejno odmierzonymi w miarce składnikami wraz z rumem.Udekorować przed podaniem drink kulk-
-ami czy plasterkami owoców nabitymi na wykałaczkę.Podawać ze słomką i mieszadełkiem.

Tagi:

lody