Sposób przygotowania:
Nektarynkowe gofry z niebieską śmietanką
Mleko przelewamy do miski i dodajemy jajka, cukier i mieszamy.
Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wlewamy olej i miksujemy. Nektarynke myjemy i obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę a miąższ blendujemy, mus przelewamy do ciasta i ponownie miksujemy.
Rozgrzewamy gofrownice, natłuszczamy i pieczemy gofry.
Śmietanę przelewamy do miski i ubijamy mikserem gdy będzie sztywna
dodajemy cukier puder i miksujemy chwilę.. Na końcu dodajemy barwnik i miksujemy do połączenia się składników.
Pozostałe nektarynki myjemy i kroimy w półplasterki.
Gofry układamy na talerzu i dekorujemy niebieską śmietanką oraz pokrojoną nektarynką.
Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wlewamy olej i miksujemy. Nektarynke myjemy i obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę a miąższ blendujemy, mus przelewamy do ciasta i ponownie miksujemy.
Rozgrzewamy gofrownice, natłuszczamy i pieczemy gofry.
Śmietanę przelewamy do miski i ubijamy mikserem gdy będzie sztywna
dodajemy cukier puder i miksujemy chwilę.. Na końcu dodajemy barwnik i miksujemy do połączenia się składników.
Pozostałe nektarynki myjemy i kroimy w półplasterki.
Gofry układamy na talerzu i dekorujemy niebieską śmietanką oraz pokrojoną nektarynką.