SUPERPRZEPIS

New York Cheesecake

  • 9
  • Netka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11
New York Cheesecake Więcej zdjęć (5)

Pyszny, prosty sernik na powstały na bazie serka Philadelphia z dodatkiem greckiego jogurtu i soku z cytryny. Idealny na deser.

Składniki:

New York Cheesecake

 

  • 300 gr ciasteczek Digestives

 

 

  • 900 gr serka Philadelphia(uzylam 3 opakowania po 300 gr)

 

 

  • 240 gr cukru pudru

 

  • 200 gr jogurtu greckiego kremowego

 

  • 3-4 lyzeczki startej skorki z cytryny

 

Sposób przygotowania:

New York Cheesecake
Cala forme sredniej wielkosci tortownicy wylozyc folia aluminiowa.Ciasteczka dokladnie pokruszyc(mozna za pomoca blendera) i polaczyc z roztopionym maslem.Spod tortownicy (mozna tez boki-choc ja tego nie robilam)wylozyc ciastkami z maslem,dobrze docisnac i wstawic do lodowki.Piekarnik wlaczyc i ustawic tem.na 170 stopni C.Wszystkie skladniki na mase serowa dokladnie zmiksowac,dosc rzadka wylac na schlodzony spod a gore tortownicy przykryc folia aluminiowa(gora sernika powinna byc jasna,nie spieczona) i wstawic do piekarnika na ok. 1 godzine i 45 minut(lub do momentu az ser sie zetnie-a sprawdzic to mozna patyczkiem)Upieczony sernik pozostawic do calkowitego wystygniecia,przechowywac w lodowce.Jest pyszny i zaluje,ze tak pozno sie za niego zabralam:)
New York Cheesecake
Spod oraz boki tortownicy powinne byc wylozone folia aluminiowa,najprosciej wylozyc najpierw spod a nastepnie boki
New York Cheesecake
Ciasteczka dokladnie kruszymy i mieszamy z roztopionym maselkiem a nastepnie wykladamy nimi spod tortownicy
New York Cheesecake
Wszystkie skladniki na mase serowa dokladnie miksujemy
New York Cheesecake
Masa serowa gotowa do wstawienia jej do piekarnika,przed wstawieniem do piekarnika przykrywamy gore tortownicy folia aluminiowa