Sposób przygotowania:
Niby pizza z bakłażanem
Bakłażana opłukać i pokroić na plastry ok. 0,5 cm. Każdy plaster posmarować oliwą i lekko smażyć z obu stron. Przełożyć do miski doprawić pieprzem, suszonym koperkiem oraz solą do smaku. Ser zetrzeć na tarce. Pieczarki i cebulę obrać pokroić w plastry i usmażyć na łyżeczce masła doprawić również do smaku solą i pieprzem. Do miski wsypać mąkę zrobić dołek wlać ciepłą wodę i rozkruszyć w niej drożdże. Po 5 minutach dodać rozgnieciony czosnek i zagnieść ciasto. Po 15 minutach ciasto rozwałkować na wielkość blaszki i posmarować ciasto koncentratem. Pieczarki i cebule wykładamy na pizzę później posypujemy startym serkiem i na samym końcu układamy bakłażana. Piec w temp. 180 stopni aż ciasto się upiecze.